Μαγείρεμα
8
Σερβίρει
4/10
Βαθμός Δυσκολίας

Ιδανική λύση για σάντουτς και για τη δουλειά.

Κοινοποίηση ή Εκτύπωση:

Ομελέτα με γραβιέρα και μπέικον

Υλικά που θα χρειαστούμε

16 αυγά (σερβίρουν 8 άτομα με αναλογία 2 προς άτομο). 
350 γρ. μπέικον ή γαλοπούλα σε φέτες
150 γρ. Χωριό Γραβιέρα 
400 ml γάλα
αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε χωρίς λάδι ή βούτυρο, το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.

3. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μπέικον με τους ζωμούς του από το τηγάνι, τα 2/3 από τη Χωριό Γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

4. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.

 
 Λεωφ. Γ.Κρανιδιώτη 166,
          2235, Λευκωσία, Κύπρος
7000 3663